Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Тихий" імунітет від коронавірусу: як він проявляється

  • 07.07.2020, 11:54
  • 2 345

У людей, які контактували із зараженим на коронавірус (COVID-19) міг виробитися "тихий" імунітет від хвороби.

Тому справжнє число заражених може бути в рази більше, говориться в новому дослідженні вчених, передає The Daily Mail.

Дослідники пояснили, що тести, які проводяться, шукають специфічні антитіла в крові, а не Т-клітини, що борються з інфекцією в «пам'яті» крові. Нові результати дослідження показали, що у шести з восьми чоловік, хто проживав однією сім'єю з хворим COVID-19, був виявлений позитивний результат на COVID-19.

Однак були негативні результати при тестуванні на антитіла до вірусу в крові. Після перевірки крові на імунітет Т-клітин було встановлено, що люди перехворіли COVID-19 в легкій формі.

«Наші результати показують, що епідеміологічні дані, засновані тільки на виявленні антитіл до SARS-CoV-2, можуть привести до суттєвої недооцінки впливу вірусу», — йдеться в дослідженні.

Вчені припустили, що до 10% населення можуть мати імунітет до вірусу — грунтуючись на аналізах антитіл крові, які виявляють антитіла, що виробляються В-клітинами крові.

Відзначається, що Т-клітини — це головна зброя організму, яку він виділяє з білих кров'яних клітин в кістковому мозку, щоб вбивати віруси, коли імунна система потребує додаткової допомоги.

Схожі новини