Передплата 2024 «Добрий господар»

Спека і харчування: дієтолог розповіла, скільки фруктів на день можна їсти

  • 06.07.2020, 20:15
  • 1 101

Яке харчування вибирати на відпочинку і скільки чого можна з'їсти для максимальної користі

Як правильно харчуватися під час літнього відпочинку, розповіла дієтологиня Інна Арт в ефірі каналу «Україна 24».

«Якщо люди поїдуть до моря, то важливо не втрачати голову і вибирати продукти, які для нас найхарактерніші. Якщо мова про гарніри, то це повинна бути каша, причому свіжозварена. Якщо шматок м'яса, то не завітрений і не залежаний. Що ж до свіжих овочів, то краще вибирати салати без майонезу або сметани, заправлені будь-якою рослинною олією чи лимонним соком», — розповіла вона.

Дієтологиня повідомила, що фрукти і ягоди треба їсти помірно, ділити на порції, відомо, скільки їх потрібно на день.

«Якщо говорити про ягоди та фрукти, то купувати кілограм черешні та всю відразу її з'їдати некорисно. Тому завжди вживайте їх порційно, для дітей достатньо дві-три порції фруктів на день, для дорослих одну-дві. Тобто порція ягід — скільки вміщується у дві долоні, фрукти — це один цілий фрукт. Дітям краще давати цілісні фрукти, щоб вони їх гризли та тренували щелепи.

Не можна дітям давати газованих напоїв, більше давайте звичайної води. Якщо дитина не любить воду, можна додати туди лимон, м'яту, мелісу — щось, що тонізує, бадьорить. Дорослому чоловікові потрібно випивати мінімум 1,5 літра води, жінці — хоча б 1,3 літра", — розповіла Арт.

Схожі новини