Передплата 2024 «Добра кухня»

У ВООЗ озвучили невтішну статистику щодо COVID-19 в Україні

  • 06.07.2020, 18:57
  • 734

В Україні середня кількість позитивних результатів тесту на COVID-19 вища, ніж в європейських країнах.

З такою заявою на брифінгу виступив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Ярно Хабіхт, передає Обозреватель. Йдеться про показник на 100 тисяч населення.

«Якщо ми подивимося статистику по Україні, то побачимо, що середня кількість позитивних випадків на 100 тисяч населення значно вища, ніж в європейському регіоні. Але в кожній країні є регіони, які називаються червоною зоною, зокрема, ми спостерігали таке в Іспанії», — зазначив Хабіхт.

Він підкреслив, що збільшення обсягу тестування, діагностика, а також відстеження контактів є дуже важливими для лікування хворих. Також багато що залежить від дотримання протиепідемічних заходів.

«Крім того, це залежить від кожного з нас — як ми дотримуємося гігієни рук або носимо маски. Адже тільки так ми зможемо подолати коронавірус», — пояснив Хабіхт.

Загалом ситуація в світі, за його словами, поки не дозволяє сказати про те, що пандемія йде на спад.

«У Західній Європі ситуація трохи поліпшується, в Східній — стає гіршою, і є сильні спалахи в Північній і Південній Америці, тобто вірус продовжує подорожувати світом», — підкреслив представник ВООЗ.

Схожі новини