Передплата 2024 «Добрий господар»

МЗС прокоментувало затримання українців в Афінах

  • 05.07.2020, 15:15
  • 950

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що в аеропорту Афін не пропустили 17 українських громадян у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Європейського Союзу громадян з третіх країн

Про це у коментарі УНІАН заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

«Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з чинними обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та відвіз громадянам. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідання», — повідомив Погорельцев.

Також в зовнішньополітичному відомстві відзначили, що посольство України в Греції одразу після того, як стало відомо про недопуск 17 українських громадян, почало займатися цією справою.

У МЗС обіцяють надати розгорнутий коментар з цього питання у понеділок, 6 липня.

Читайте також: З Ізраїлю депортували 33 українців

«Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з погляду епідемічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в’їзду до тієї чи іншої іноземної країни», — повідомив Погорельцев.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу офіційно узгодила відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для 19 країн, але Україна не входить до цього переліку.

Схожі новини