Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Запальні хлопці та одна дівчина: з'явилися деталі кривавого інциденту на Бессарабці

  • 05.07.2020, 13:15
  • 10.7K

У центрі Києва поруч із ТЦ "Арена Сіті" вранці 4 липня трапилася масова бійка зі стріляниною і різаниною. Як з'ясувалося, більшість учасників – ліванці

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Стінка на стінку

Після веселої ночі між двома компаніями, які відпочивали в закладах на «Арена Сіті», виник конфлікт, який переріс у бійку. Один із учасників дістав зброю, ще кілька людей — ножі. Очевидці кажуть, що «гарячі хлопці» також використовували «замасковані» кастети.

Виклик на 102 надійшов о 4:40 ранку. Як повідомили у пресслужбі ГУ НП у Києві, на місце події прибули сім екіпажів патрульної поліції. Правоохоронці зупинили бійку, а кількох учасників затримали.

За офіційною інформацією, в результаті НП постраждали три особи. Під час стрілянини одна дівчина отримала дотичне поранення ноги — лікарі надали їй допомогу на місці, а двоє хлопців отримали ножові поранення.

За інформацією OBOZREVATEL, на машині швидкої допомоги до Київської міської клінічної лікарні № 17 привезли одного потерпілого з Бессарабки. З місця події експерти вилучили зброю, яку потім передадуть на експертизу.

За офіційною інформацією ГУ НП у Києві, правоохоронці затримали десять осіб, яких для з'ясування обставин події доправили в Печерське управління поліції.

Втім, джерела OBOZREVATEL кажуть, що «навряд чи справа чимось закінчиться».

«Цінних свідчень поки ніхто не дав, практично всі кажуть, що нічого не бачили, нічого не знають», — додало джерело.

Також не бажають допомогти правоохоронцям і постраждалі в результаті масової бійки.

Серед затриманих переважна більшість — громадяни арабських країн, що мають посвідку на проживання в Україні. Здебільшого з Лівану.

Читайте також: Хлопцю перерізали горло, а поліція стояла осторонь: подробиці масової бійки у Києві

Один з відвідувачів закладу на «Арені» розповів, що конфлікти там — звичайна справа.

«Сутички відбуваються постійно, публіка різна, та й алкоголю досить. Багато запальних хлопців з арабських країн — ті взагалі ледь що, то відразу хапаються за ножі. Але такого, як сьогодні, я ще не бачив», — розповів хлопець .

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

У соцмережах писали, що патрульні поліцейські, коли прибули на виклик, нібито не намагалися зупинити бійку. Однак у поліції Києва спростували цю інформацію. Річ у тім, що чоловіки в чорній уніформі, які перебували на місці конфлікту, виявилися охоронцями розважальних закладів.

У поліції Києва заявили, що вони замість того, щоб втрутитися в конфлікт і припинити хуліганські дії, стояли і просто спостерігали.

«Тому в рамках розслідування кримінального провадження діям охоронців також буде дано правову оцінку», — додали в поліції.

Схожі новини