Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розслідування справи Єфремова завершили: що чекає актора

  • 05.07.2020, 11:15
  • 1 529

Розслідування кримінальної справи стосовно актора Михайла Єфремова, який влаштував смертельну ДТП в центрі Москви 8 червня, завершене

Потерпіла сторона — родичі загиблого Сергія Захарова, почали знайомство з матеріалами справи. Вони вимагатимуть компенсації від артиста в суді, повідомив «Інтерфакс».

«Слідчі дії у справі Єфремова завершені. Найближчим часом очікується, що сторони почнуть ознайомлюватися з матеріалами справи, після чого її буде направлено до прокуратури для затвердження обвинувального вироку та подальшого направлення до суду», — розповіло джерело виданню.

Своєю чергою, адвокат Єфремова Ельман Пашаєв підтвердив завершення слідчих дій у справі.

«Так, але в зв'язку з підпискою про нерозголошення, ніяких інших подробиць сказати не можу», — зазначив він.

Адвокат постраждалої сторони Олександр Добровінський додав, що потерпілі в понеділок ознайомляться з матеріалами справи, обсяг якої, за його словами, становить 5 томів.

«Я думаю, що розслідування завершилося, якщо покликали на ознайомлення з матеріалами», — зазначив Добровінський.

Також Добровінський розповів, що потерпілі в ході судового процесу мають намір подати цивільні позови до Єфремова щодо компенсації заподіяної шкоди. Однак розголошувати деталі позовних вимог адвокат поки не став.

Відзначимо, Єфремову загрожує до 12 років колонії за вчинену в нетверезому стані ДТП. Його адвокат поки не озвучує чіткі прогнози, проте вважає, що максимальне покарання — малоймовірне.

Адвокат потерпілої сторони Добровінський раніше припустив, що Єфремову можуть обрати в якості запобіжного заходу умовний термін. Таким чином, йому вдасться уникнути в'язниці. Водночас він вказав, що умовний термін, ймовірно, буде досягати 5−6 років максимум.

Відзначимо, незадовго до завершення попереднього розслідування Михайло Єфремов відмовився визнавати свою провину в ДТП. Раніше йому також був поставлений діагноз «хронічний алкоголізм», що може вплинути на обрання покарання судом. До того ж, акторові довічно буде заборонено водити автомобіль.

Читайте також: «Не розумію, як далі жити»: актор Єфремов про смертельну ДТП

Нагадаємо, 8 червня російський актор Михайло Єфремов, перебуваючи в нетверезому стані, став учасником смертельної ДТП в центрі Москви. Його автомобіль виїхав на зустрічну смугу, після чого сталося лобове зіткнення з однією з машин.

Нагадаємо, Московська прокуратура підтвердила, що Михайло Єфремов під час ДТП перебував у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння.

58-річний Сергій Захаров — водій автомобіля, в який врізався Єфремов, помер на наступний ранок.

З'ясувалося, що Єфремов намагався накласти на себе руки після ДТП.

Єфремов попросив вибачення у сім'ї Сергія Захарова. У відеозверненні він пообіцяв не «відмазуватися» і допомогти їм. Родичі загиблого Захарова не прийняли вибачення і допомогу від актора.

З'ясувалося, що актор сів п'яним за кермо, допомагаючи другу з України — його мати і дружина потрапили до лікарні у важкому стані.

Схожі новини