Передплата 2024 «Добрий господар»

"Другорядна інформація": у Нідерландах з посвідчень приберуть вказівку на стать

  • 05.07.2020, 10:35
  • 698

Посвідчення особи громадян Нідерландів в майбутньому не міститимуть позначення статі через "неважливість" цієї інформації

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цей параметр планується виключити з посвідчень особи у 2024−2025 роках.

За словами Інгрід ван Енгелсховен, таким чином уряд хоче «там, де це можливо, відмовитися від необов'язкової реєстрації статі». Замість цього громадяни повинні «створити свою власну ідентичність і жити в повній свободі і безпеці».

У листі ван Енгелсховен підкреслила, що Нідерланди не є першою країною в світі, яка запровадить гендерно-нейтральні посвідчення особи: стать в таких документах не вказується і у ФРН. Водночас в закордонних паспортах категорія статі залишиться через правила ЄС.

Читайте також: Подолали трансфобію: незвичайну француженку обрали мером міста

Нідерландське об'єднання захисту прав лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів і інтерсексуалів привітало плани уряду.

«Це чудова новина для людей, які щодня стикаються з проблемами через такі позначення в їхніх документах. І це також хороша новина для тих, хто вважає, що вміст вашої білизни не турбує уряд або владу».

Нагадаємо, перший крок до визнання третьої статі Нідерланди зробили в 2018 році, коли інтерсексуали отримали право не вказувати себе як чоловіка або жінку в своєму свідоцтві про народження.

Схожі новини