Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У 2012-му для Євросоюзу було неможливо прийняти, що Україна, яка хоче бути з Європою, порушує основні принципи ЄС, розповів експрезидент Польщі

  • 04.07.2020, 12:56
  • 680

Колишній президент Польщі Александр Квасневський в ефірі програми "ІнфоВечір" на "5 каналі" прокоментував політичні переслідування в Україні та спрогнозував їхні наслідки на міжнародній арені.

«Ми з Коксом вирішили написати нашу заяву, тому що знаємо, як було в 12−14 роках під час президенства Януковича. Ми тоді від імені Європарламенту приїхали в Україну, щоб допомогти домовитися з Євросоюзом підписати договір про асоціацію та розв'язати основну проблему політичних зв'язків. Для Євросоюзу було абсолютно неможливо прийняти, що країна, яка хоче бути разом з Європою, порушує основні принципи ЄС — право, закони, незалежні суди», — сказав Квасневський.

Він додав: «Президент Зеленський говорить, що Україна хоче бути всередині європейської системи, і членом Євросоюзу, і НАТО. Якщо суди не будуть незалежними, закон не означатиме закон, влада впливатиме на них, це буде проти найголовніших принципів ЄС та НАТО. Це ускладнюватиме цей процес. В якомусь сенсі ми повернемося до 12-го року».
Нагадаємо, колишні члени моніторингової місії Європейського парламенту зі спостереження за розглядом резонансних кримінальних справ часів Януковича Олександр Кваснєвський та Пет Кокс зробили заяву щодо політично вмотивованих переслідувань в Україні.

Схожі новини