Передплата 2024 «Добрий господар»

Жовківські медики: де наша надбавка у 300%?

Львівська ОДА повторно просить МОЗ включити Жовківську ЦРЛ до переліку закладів охорони здоров’я для пацієнтів з COVID-19

У Жовкві у четвер, 2 липня, розпочався страйк медиків, які не отримали обіцяну надбавку за лікування хворих на COVID-19. Медичні працівники вийшли на протест під Жовківську райадміністрацію, оскільки не отримали обіцяні 300% доплат. Про це повідомив на своїй сторінці у ФБ кореспондент порталу «Варта1» Ігор Муравський.

«Обіцяні кошти так і не надійшли, відсутні апарати ШВЛ, брак засобів індивідуальних засобів безпеки. Видатки лягли на плечі місцевого бюджету. Обласні опорні лікарні важких хворих на COVID- 19 із Жовківського району не приймають за відсутністю місць. Попри перераховані кошти із місцевого бюджету у сумі 3 мільйони гривень», — повідомив Ігор Муравський.

До медиків вийшов голова Жовківської райадміністрації Роман Черніховський і запросив найактивніших до себе в кабінет на розмову.

Жовківську ЦРЛ не включена до переліку медичних закладів, які працюють із хворими на ковід-19. Тим часом у районі вже є проліковано 39 ковідних хворих. Досі Жовківська ЦРЛ не могла укласти угоду з НСЗУ, відповідно їй не надходили кошти на надбавки медикам за лікування ковідних хворих.

«Щодо доплат, то я розмовляв із начальником департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орестом Чемерисом і заступником голови ЛОДА Юрієм Холодом, — сказав Роман Черніховський. — Було дано доручення визначити, який має бути обсяг фінансування, щоб закрити питання по доплатах. Зараз ця довідка готується. Думаємо, до кінця тижня буде постанова Кабміну, щоб включити лікарню в перелік медзакладів, які надають медичну допомогу по коронавірусу».

А сьогодні голова Жовківської РДА Роман Черніховський повідомив, що Львівська ОДА повторно звернулася до міністра охорони здоров’я Максима Степанова щодо включення Жовківської ЦРЛ до переліку закладів охорони здоров’я для пацієнтів з COVID-19.

Заступник голови Жовківської РДА Любов Дунець повідомила медикам: «Ми тільки чуємо з вуст центральної влади, що на лікування коронавірусу в державі виділено 67 мільярдів грн, але Жовківський район не відчув це жодною копійкою. При тому що район дав області на лікування хворих із Жовківського району 3 мільйони (щоб хворі на ковід-19 лікувалися у Львові. — Авт.). Це практично найбільше в області. Але наші лікарі не отримали надбавки 300%, як це наголошував президент. Це не може так бути. Потреба на доплати лікарям тільки за червень — 2,5 мільйони грн. Уряд має забезпечити це».

Схожі новини