Передплата 2024 «Добра кухня»

Андрій Васько: “Екстрена медична допомога — це еліта”

Ексзаступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА очолив Центр екстреної медицини та  медицини катастроф

Ексзаступника директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васька призначено виконувачем обов’язків гендиректора Центру екстреної медицини та медицини катастроф Львівської області.

«Ця посада — вкрай важлива в системі надання медичної допомоги в державі — розповів Андрій Васько журналісту „ВЗ“. — Для мене велика честь очолити найголовніший медичний підрозділ в системі надзвичайних ситуацій. Враховуючи специфіку функціонування екстреної медичної допомоги, це фактично зв’язкова ланка між місцем пригоди (чи то вдома, чи в дорозі, це може бути ДТП, інфаркт, інсульт тощо) і процесом надання медичної допомоги на рівні реанімаційних і приймальних відділень лікарень. Служба ЕМД надзвичайно важлива, вона мені по духу близька, я розумію, як вона має досконало працювати, яким чином її посилювати. Я впевнений, спільно із колективом ми зможемо реалізувати цю допомогу. Звичайно, що екстрена медична допомога є на передовій боротьби з коронавірусом. Фактично бригади ЕМД найбільше контактують з пацієнтами з ковідом чи підозрою на ковід. І під час коронавірусної пандемії ніхто не скасовував інсультів, інфарктів, ДТП, надзвичайних ситуацій, які трапляються у нас в області щодня. Тому екстрена медична допомога — це еліта, це найголовніша служба медичного сектору в системі надзвичайних ситуацій».

Керівника Центру екстреної медицини та медицини катастроф обиратимуть на конкурсі, який має оголосити Львівська обласна рада.

Досі Центр очолював т.в.о. директора Ярема Качмар. Ще раніше він був заступником директора Центру. Водночас Андрій Васько залишається працювати в обласному штабі з протидії коронавірусу.

Схожі новини