Передплата 2024 ВЗ

Степанов заспокоїв щодо наслідків показника захворюваності на COVID-19

  • 03.07.2020, 11:33
  • 717

Навіть якщо в Україні буде більше 60 активних хворих на COVID-19 на 100 000 населення, тотальний суворий карантин запроваджувати не будуть.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 3 липня, відповідаючи на запитання, чи будуть повертати суворий карантин, якщо Україна досягне показника у 60 хворих на 100 тисяч осіб

«Що стосується показника 60 активних хворих на 100 тисяч населення, — зараз ми знаходимося вже на рівні, сьогодні на ранок, 59,7 на 100 тисяч населення.

Ми використовували цей показник виключно для визначення щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання. І ми його рахували станом на 22 червня. Якби цей показник перейшов 60, тоді ми б приймали рішення щодо перенесення ЗНО.

Щодо обмежувальних заходів, які діють на території нашої країни, — я хочу нагадати: ми знаходимося в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідситуації в тому чи іншому регіоні приймаються конкретні обмежувальні заходи або пом’якшуються обмежувальні заходи.

Читайте також: На Львівщині 5882 підтверджені випадки інфікування коронавірусом

Є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки, — користування масками, антисептики, соціальна дистанція, проведення різних заходів по кількості осіб, — а є конкретно по регіону в умовах адаптивного карантину".

Міністр нагадав, що є 4 критерії, за якими можуть посилювати обмеження в регіонах.

Найбільш напружена ситуація зараз у західних регіонах України — Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська області.

Всього 11 регіонів, де показники не відповідають прийнятним. Тож за поданням головних санітарних лікарів цих областей було посилено карантинні заходи, зазначив Степанов.

Схожі новини