Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зі Львова до Анталії уже вилетіли перші туристи

Сьогодні зі Львова вилітають перші літаки з туристами. Очікували, що перші чартери до Туреччини стартують 1 липня, однак рейси, попередньо заплановані на цей день, скасували. “Першопрохідцями” виявились авіакомпанії Sky Up та Azur Air – саме вони першими відправили свої літаки зі Львова до Анталії.

«Авіакомпанії запланували багато чартерів, але по мірі продажу квитків регулюють кількість рейсів», — каже генеральна директорка Львівського аеропорту Тетяна Романовська.

За словами Романовської, вони чекають 15 липня, коли, ймовірно, частина країн зніме частину карантинних обмежень. Наразі найбільшою проблемою для авіакомпаній є те, що регулярним рейсом туристи фактично не можуть полетіти за кордон. Через карантинні обмеження, вилетіти з України можуть лише ті, хто має робочу чи студентську візу, запрошення від родичів тощо. Тобто має бути важлива підстава, аби громадянина України впустили в іншу країну.

Тому попри те, що «Турецькі авіалінії» відновились польоти до Стамбулу, а Wizz Air відкрила аж шість нових напрямків, для туристів ці рейси поки недоступні.

Схожі новини