Передплата 2024 «Добрий господар»

Степанов розповів, як довго хворіють пацієнти із COVID-19

  • 01.07.2020, 14:15
  • 1 462

Пацієнти хворіють на коронавірус COVID-19 у середньому протягом трьох тижнів

Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«У середньому перебіг хвороби і середні цифри щодо тривалості хвороби однакові по всій країні. Тобто захворювання середньої тяжкості або тяжкий перебіг хвороби може тривати довше. А безсимптомно людина може хворіти менший термін. Водночас рішення, що людина одужала, приймає безпосередньо лікар, зокрема на основі дослідження методом ПЛР… Загалом хвороба триває близько трьох тижнів. Але іноді фіксується термін і 30, і 39 днів, все залежить від тяжкості», — наголосив Степанов.

У зв’язку з цим голова МОЗ закликав дотримуватися карантинних обмежень. Він уточнив, що повне скасування карантинних заходів буде можливим тільки тоді, коли не будуть фіксуватися нові випадки.

Читайте також: Степанов б'є на сполох через стрибок кількості пневмоній в Україні

«Я чітко розумію, що це (скасування всіх карантинних обмежень, — ред.) відбудеться, коли ми більше не фіксуватимемо випадків коронавірусної хвороби. Тоді ми зможемо не користуватися масками, не дотримуватися інших порад і рекомендацій. Я сподіваюся, що ми не підемо за італійським або іспанським сценарієм, коли нам необхідно буде вводити дуже жорсткі обмеження», — пояснив Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок 1 липня в Україні зафіксовано 664 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час спалаху в Україні зафіксовано 44 тисячі 998 випадків зараження.

Схожі новини