Передплата 2024 «Добра кухня»

Москва різко відреагувала на заборону російських телеканалів у Латвії

  • 01.07.2020, 12:35
  • 836

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії напередодні заборонила мовлення в країні семи телеканалів російської групи RT, фінансованої російською державою

Як повідомило «Радіо Свобода», таке рішення в раді пояснили тим, що ці телеканали — «під контролем і одноосібним наглядом російського пропагандиста» Дмитра Кисєльова, який перебуває під санкціями Євросоюзу.

Уточнюється, що регулятор заборонив трансляцію телеканалів RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV. Вони, за даними спецслужб Латвії, є найбільш впливовими каналами кремлівської пропаганди на Заході.

«Для таких програм немає місця ані в Латвії, ні в Євросоюзі», — сказав голова латвійської Нацради Івар Аболиньш і закликав інші країни ЄС також заборонити мовлення RT на своїй території.

Читайте також: Латвія розсекретила архіви КДБ: митрополит Московського патріархату виявився агентом «Читачем»

У пресслужбі RT заявили, що спецслужби і Нацрада Латвії «нарешті зможуть захистити все арабомовне та іспаномовне населення країни від «найбільш впливового російського пропагандистського каналу — RT». Сам Дмитро Кисєльов в коментарі російському агентству «РИА Новости» заявив про «русофобію» латвійської влади.

Він також додав, що підґрунтя для заборони не має «жодного юридичного сенсу». «Тому Латвія повинна негайно повернути мовлення RT в ефір і вибачитися перед нашими колегами», — заявив він.

Нагадаємо, у латвійському Сеймі схвалили закон на випадок вторгнення до країни «зелених чоловічків».

Схожі новини