Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна відрізана від ЄС через коронавірус

  • 30.06.2020, 21:13
  • 3 542

Віце-прем'єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала можливе відкриття кордонів ЄС для України.

Показники України із захворюваності коронавірусом не дозволяють країні «активно включатися в діалог з відкриття кордонів», зокрема, з країнами ЄС. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявила віце-прем'єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина.

«Уже зараз ми розуміємо, що з 1 липня дива не станеться і всі кордони не відкриються. Але це пов'язано не з Україною, а у всій Європі дуже різна динаміка щодо захворювання. І в Україні динаміка дуже різна. Це абсолютно не політичний процес», — заявила вона, відповідаючи на питання журналістів про те, що чекає українців у зв'язку з пандемією у плані безвізових подорожей до країн ЄС.

«Ви знаєте, що методологія, за якою Європейська комісія робить оцінку в Шенгенській зоні, суто технічна і базується на кількості хворих на 100 000 осіб», — уточнила Ольга Стефанішина. За інформацією міністра охорони здоров’я Максима Степанова, в Україні показник активних хворих становить 57 на 100 000 мешканців, хоча два тижні тому він був на рівні 37 на 100 000. Тим часом у Європейському Союзі середня захворюваність на коронавірус становить 16 випадків на 100 000 осіб.

Схожі новини