Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трускавець починає «прокидатись» до життя 

Більшість пансіонатів і готелей планують відкриватися ‪з 1 липня‬

З 1 липня в Трускавці знято чергові обмеження, як це й передбачено правилами адаптивного карантину, на здійснення підприємницької діяльності. Про це було оголошено 30 червня. Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дала дозвіл на відновлення роботи санаторно-курортних закладів. Не лише готелі, вже й санаторії починають працювати.

«Будемо сподіватись, що найгірше позаду, і що повернення до нормального життя у нашому місті відбуватиметься без неприємних сюрпризів та зупинок у майбутньому», — прокоментував початок відновлення роботи санаторних закладів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Мер вважає, що розпочати літній сезон можна було, як цього й добивався курорт, набагато раніше, якби вдалося відновити залізничне та автобусне сполучення з Трускавцем, де епідеміологічна ситуація дозволяла це робити. Але ж про подібні речі мало хто з потенційних відпочивальників знає. Увага всіх прикута не до Трускавця, а до загальної епідеміологічної картинки на Львівщині — на сьогодні найгіршої в Україні! Саме через це з Києва до Львова рух потягів не відновлювали. І сьогодні ці побоювання остаточно не знято. Як наслідок, до Трускавця відпочивальники не можуть доїхати. Хіба власним автотранспортом.

Трішки веселіше стало після того, як «Укрзалізниця» прийняла рішення про відновлення з 4 липня ц.р. руху потягу «Київ-Трускавець». Але потрібен час, щоб ті, хто планує провести літню відпустку в Трускавці, мали змогу пересвідчитись, що на курорті з епідеміологічною загрозою вони справу не матимуть. Здобути довіру людей першими спробує санаторій «Кристал», де 1 липня прибувають 40 відпочивальників.

Цього ж дня відкривається також санаторій «Карпати». Тут, як поінформував нас гендиректор оздоровниці Лев Грицак, не стали чекати на відновлення руху потягів, а, запропонували відпочивальникам власні транспортні послуги. Двічі на тиждень з «Карпат» до Києва їде автобус, який доставляє людей на відпочинок та назад додому. Квиток в один бік коштує 500 грн. — удвічі дешевше, ніж на рейсовому автобусі. За такою ж схемою працює і маршрут «Карпати» — Івано-Франківськ.

Повертається до роботи і колектив ТзОВ «Санаторій Шахтар». «Буде добре, якщо упродовж липня вдасться бодай наполовину „завантажити“ санаторій, — поділився своїми планами перший заступник гендиректора „Шахтаря“ Андрій Остапчук. — Можливо, за підсумками місячного господарювання вдасться вийти на „нуль“, а, може, і не вдасться. Але іншого шляху до повернення на рівень, який дозволяє забезпечувати колектив повноцінною роботою та отримувати прибуток, не існує».

Не всі санаторії у Трускавці відчиняють свої двері перед відпочивальниками 1 липня. Наприклад, «Дніпро-Бескид» зробить це 14 липня. П'ятизірковий комплекс «Ріксос-Прикарпаття» планує відкриватися з 1 серпня. Тут, як, зрештою, і в багатьох інших оздоровницях, вважають, що поспішати не слід. Кожна тактика має право на життя. Яка з них виявиться правильнішою, з’ясується найближчим часом. Головне, щоб пандемія не прогресувала.

Схожі новини