Передплата 2024 «Добрий господар»

У IKEA зреагували на скандал із карпатською деревиною: почалося розслідування

  • 30.06.2020, 15:55
  • 898

Шведська компанія IKEA почала незалежний аудит свого ланцюга поставок деревини в Україні в зв'язку з обвинуваченнями Earthsight у використанні незаконно зрубаних дерев

Про це сказано в офіційній заяві компанії, оприлюдненими пресслужбою IKEA, передає OBOZREVATEL. Відзначається, що до звинувачень в компанії поставилися серйозно.

«Ми вже почали розслідування на основі нового звіту, опублікованого Earthsight», — йдеться в офіційній заяві.

У 2018−2019 роках IKEA провела незалежні аудити на основі дослідження Earthsight 2018 року. Їх результати не підтвердили використання незаконно заготовленої деревини в ланцюзі постачань IKEA, підкреслили в компанії.

Після публікації нового звіту Earthsight IKEA знову оперативно запросила незалежний аудит свого ланцюга поставок деревини в Україні. Крім того, дані, опубліковані в звіті, розслідуватиме організація Assurance Services International (ASI), незалежний аудитор некомерційної організації FSC (Forest Stewardship Council/"Лісова опікунська рада"), додали в IKEA.

Читайте також: Столик зі стронцієм, стільчик із цезієм: чорнобильську деревину розвозять по Україні

«Наголошуємо, IKEA не використовує незаконно заготовлену деревину для виробництва своїх товарів. Глибоко усвідомлюючи глобальну проблематику незаконної вирубки лісів, ми підсилюємо перевірки своїх постачальників на відповідність місцевим та міжнародним законодавствам, а також внутрішнім вимогам IKEA. Якщо отримуємо інформацію про те, що деревина, яка не відповідає цим вимогам, потрапила або може потрапити в ланцюг постачань компанії, вживаємо термінових заходів», — йдеться в заяві.

У ньому додається, що IKEA є одним із найбільших світових споживачів деревини, тому компанія прагне використовувати свої глобальні можливості, щоб впроваджувати позитивні зміни в цій сфері.

Нагадаємо, 24 червня IKEA звинуватили в використанні нелегально зрубаної української деревини, зокрема бука. Про це розповіли в масштабному розслідуванні британської неурядової організації Earthsight, яке тривало 18 місяців. Так, увагу розслідувачів привернув розкладний стілець Terje.

Схожі новини