Передплата 2024 «Добра кухня»

Мітинг біля Кабміну: активісти вимагають відставки ексрегіонала Шкарлета

  • 30.06.2020, 14:15
  • 849

30 червня відбувається акція проти призначення Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Учасники акції зібрались під Кабінетом міністрів України. Перед сотнею мітингувальників виступив науковець Антон Сененко, до якого напередодні прийшов «куратор СБУ» з розпитуваннями про участь у попередньому мітингу проти Шкарлета.

Читайте також: До науковця прийшли із СБУ через акції проти призначення Шкарлета

«Прийшов, аби зібрати матеріал для куратора із СБУ», — прокоментував він у мережі участь в черговому мітингу проти призначення Шкарлета.

За його словами, організаторами акції виступили студенти, однак у колоні мітингувальників присутні прапори кількох партій та рухів. Зокрема до акції долучився один з лідерів «Руху опору капітуляції» екснардеп Андрій Левус. Також серед протестувальників стримів прапор «Демократичної сокири».

Учасники акції ходою дійшли до Офісу президента. Там вони наткнулись на кордон поліції, яка не пропустила їх. На огородженому вході під ОПУ поліція вирішила не пропускати мітингувальників.

Ті влаштували сидячий протест просто перед кордоном поліції.

Все ж, мітингувальників пустили через кордон. Поліція перевіряє речі всіх учасників акції на вході до Офісу президента.

Нагадаємо, 7 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс у Верховну Раду постанову про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

18 червня комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду очільника МОН.

У цей момент під стінами Верховної Ради проходив мітинг науковців з назвою «Шкарлет нам не міністр!»

19 червня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що підтримує кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду очільника МОН.

25 червня Кабмін призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти і науки

26 червня активісти зібрались під будівлю Міністерства освіти та науки, щоб висловити протест проти призначення Сергія Шкарлета в. о. міністра

Схожі новини