Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У МЗС повідомили, коли Зеленський може зустрітися із Орбаном

  • 29.06.2020, 15:57
  • 625

Зустріч президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном може відбутися в кінці липня

Про це заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Обговорено перспективи проведення зустрічі Зеленського з Орбаном. Орієнтовно, це може бути кінець липня. Угорська сторона пообіцяла надати свої напрацювання по тексту меморандуму, який ми запропонували їм ще під час візиту Дмитра Кулеби до Будапешту», — сказав Боднар.

За його словами, сам факт проведення комісії після семи років перерви — це вже певний поштовх. Міністри домовилися сприяти проведенню в найближчі тижні двох додаткових комісій — з національних меншин і питань освіти, а також буде вжито заходів для підготовки транскордонної комісії з розвитку прикордонної інфраструктури.

Боднар додав, що всі питання не були вирішені, розбіжності залишаються, але їх намагаються звести до зрозумілого алгоритму вирішення.

Одним зі способів вирішення питання прав нацменшин у сфері освіти він назвав вдосконалення українського законодавства, а саме — розробки нового закону про національні меншини.

На питання про те, чи буде досягнута сторонами домовленість з питання освіти ще до зустрічі Зеленського і Орбана, Боднар відповів, що, ймовірно, буде досягнутий прогрес.

Схожі новини