Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна має негайно звернутися до ЄС та НАТО, щоб у районах повені задіяли програми цивільного захисту, - Петро Порошенко

Влада має негайно звернутися до Європейського Союзу та НАТО, щоб були задіяні спеціальні програми цивільного захисту у тих районах України, які потерпають від наслідків руйнівної повені.

Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час зустрічі із мешканцями села Білі Ослави в Івано-Франківській області, — повідомляє офіційний сайт політичної сили.

Команда Порошенка привезла у райони стихійного лиха генератори та помпи для відкачування води, а також ознайомилася з масштабами руйнувань, щоб скласти план подальших дій.

Попри зливу, на зустріч з Петром Порошенком прийшло дуже багато людей. Місцева вчителька Леся Бойко попросила «Європейську Солідарність» проконтролювати, як влада розподілятиме фінансову допомогу, виділену на подолання наслідків стихії.

«Я — пластунка, вчителька місцевої школи Леся Бойко. Нещодавно пан Зеленський оголосив, що на Захід України буде виділено дуже багато коштів. Так самої казали, що ЄС для нас виділять, я чула, що казали — й Америка. Чи може ваша партія проконтролювати ці кошти? Бо щось чує моє серце, що більша частина не дійде до таких, як ми», — зауважила вчителька.

«Ми приїхали не з порожніми руками і не просто „поговорити“. Ми приїхали для того, щоб допомогти людям світлом, допомогти відкачати воду. Допомогти там, де ми можемо, в тому числі і будівельними матеріалами та технікою. Якщо влада чекає — ми вже тут. Ми як опозиція будемо тиснути на владу і контролювати. Це — наша функція. Я вам обіцяю тут, на Прикарпатті — зубами вигриземо. Не дамо вкрасти жодної копійки з коштів, які мали йти в тому числі на вашу підтримку», — зазначив Петро Порошенко.

«Я закликаю всіх українців: пліч-о-пліч допоможіть Прикарпаттю. Я сьогодні не буду жорстко критикувати владу за неефективні дії тут, в Прикарпатті. Розберемося пізніше. Але ми маємо звернутися до сусідніх країн, бо в Прикарпатті біда. Звернутися до ЄС, бо є спеціальна програма цивільного захисту, яка дає ефективну відповідь протягом лічених годин. Вони сьогодні мають бути тут, у нас, в Прикарпатті. Звернутися до НАТО, бо нова програма розширених можливостей дозволяє, щоб сили цивільної оборони були тут і допомогли відновити мости, дороги, захистити дамби. Захистити людей. І ми будемо робити це або самі, або з владою, але, в першу чергу, треба допомогти людям», — наголосив Порошенко.

Схожі новини