Передплата 2024 ВЗ

Люди - у пастці: російські окупанти заблокували КПВВ "Новотроїцьке"

  • 28.06.2020, 19:55
  • 891

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке", через який здійснюється транспортне сполучення між загарбаним росіянами Донецьком та визволеним Маріуполем, продовжує здійснювати пропускні операції громадян встановленим порядком щоденно з 07.00 до 18.00. Однак ніяких гарантій пропуску осіб та транспортних засобів з боку тимчасово окупованої території наразі немає

Фактично російсько-терористичні війська наразі не пропускають людей на підконтрольну Україні територію, передає Еспресо.TV.

Відповідну офіційну заяву у неділю, 28 червня 2020 року, оприлюднила Державна прикордонна служба.

«Станом на ранок 28.06.2020 жодна особа не прибула з боку ТОТУ (тимчасово окупованих територій України — ред.). Громадян, що прибувають до КПВВ із боку контрольованої території, українські прикордонники інформують про можливе блокування російсько-окупаційною владою руху на в'їзд та виїзд. Цивільні особи, отримавши дану інформацію, відмовляються від подорожування», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Терористи рознервувалися не на жарт: відбулося чергове засідання ТКГ за участі переселенців як представників ОРДЛО

Окрім того, у разі блокування НЗФ громадян — при поверненні на контрольовану територію, останні мають в обов'язковому порядку встановити на своїх смартфонах мобільний додаток «Дій вдома» та пройти двотижневу самоізоляцію. Громадян, які не мають можливості встановити додаток «Дій вдома», за їх згоди скеровують на обсервацію в заклади, визначені місцевими органами влади.

Уповноважені службові особи Держприкордонслужби, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2019 року № 815 (зі змінами), відмовляють у пропуску під час виїзду з ТОТУ тим особам, що не надали згоду на самоізоляцію з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» та відмовилися від обсервації.

Схожі новини