Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС погодився допомогти Україні у ліквідації наслідків повені

  • 28.06.2020, 18:35
  • 806

Раніше Україна попросила про допомогу ЄС в рамках чинного механізму цивільного захисту

Європейський Союз надасть допомогу Україні в ліквідації наслідків найсильнішої за десятиліття повені у західних областях. Про це повідомляється в опублікованому в суботу, 27 червня, повідомленні Єврокомісії, інформує DW.

Швеція відразу відреагувала на прохання України та пообіцяла направити бар'єри від повеней, обладнання для відкачування води та своїх технічних фахівців. Також Європейська Комісія надала Україні можливість використовувати для картографування постраждалих районів супутникову систему ЄС «Коперник». Зазначається, що координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС працює в постійному контакті з українськими урядовцями.

Читайте також: Ще тифу бракувало… Паводки на Заході України можуть спричинити нову епідемію

Механізм цивільного захисту ЄС об'єднує 34 європейські держави — країни-члени ЄС, а також Великобританію, Північну Македонію, Ісландію, Чорногорію, Норвегію, Сербію і Туреччину. Він допомагає отримати необхідні ресурси для ліквідації наслідків тим країнам, що постраждали від стихійних лих.

Як повідомлялося, жертвами повеней у західних областях України стали троє людей, ще одну людину вважають зниклою безвісти. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення майже 700 мільйонів гривень на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней.

Служба безпеки України 26 червня відкрила справу через повені на території західних областей Україні за статтею «екоцид».

Схожі новини