Передплата 2024 ВЗ

Справа МН17: Нідерланди надали новий доказ, що літак збили росіяни з "Бука"

  • 28.06.2020, 10:13
  • 800

Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014 році літака MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий громадянами РФ з російської ж установки "Бук", про яку казали підозрювані

Про це із посиланням на Європейську правду повідомляє Еспресо.TV.

Зазначається, що телефонні розмови на сьогодні є найбільш переконливими доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних.

Новий запис показує, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

17 липня 2014 року о 16.48 вечора, незабаром після авіакатастрофи з MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко телефонував підозрюваному Сергію Дубінському, передає NRC.

«Ми вже на місці. Ми вже збили „Сушку“ (український літак — ред)», — каже Харченко.

Пізніше ввечері, о 19.52, Дубинський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову і запитує:

«Скажіть, наш „Бук“ стріляв чи ні?» Пулатов відповів: «Бук» збив «Сушку» після того, як «Сушка» збила «Боїнг».

Після цього Дубинський зателефонував до головного підозрюваного Ігоря Гіркіна, який очолював «міністерство оборони» проросійської терористичної організації «ДНР» (структурного підрозділу окупаційних російсько-терористичних військ на українському Донбасі).

Прокурори нагадали, що що жодних інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав, а в уламках літака і тілах пасажирів були знайдені фрагменти від ракети «Бук».

Прокуратура представила нові докази в ході відповіді на слідчі запити адвокатів Олега Пулатова минулого тижня. Захист стверджував, що альтернативні сценарії — такі як можливість того, що MH17 було нібито збито українським винищувачем — не можуть бути виключені.

Однак, на думку прокуратури, існує так багато доказів, що вказують на російську ракету з «Бука», і що інші версії не потребують подальшого розслідування.

3 липня суд має повідомити, які побажання захисту були задоволені.

Разом з тим, наразі ще не відомо, коли розпочнеться розгляд справи по суті.

Схожі новини