Передплата 2024 ВЗ

Лихо не без добра: у США бариста отримав чималу винагороду через масочний скандал

  • 27.06.2020, 20:35
  • 1 225

У Каліфорнії жінка у соцмережах написала гнівний пост, аби заганьбити бариста за прохання дотримуватися правил під час пандемії. Натомість люди підтримали хлопця і назбирали йому 50 тисяч доларів чайових

Так, Ембер Лінн Жиль опублікувала фотографію працівника «Starbucks» Леніна Гутьєрреса у фейсбуці та розповіла, що він відмовився обслуговувати її, бо вона не мала маски. Вона додала, що захисні маски «тупі, як і ті, хто їх носить».

Очікуваної підтримка жінка не отримала. Тисячі людей відзначили, що закон штату Каліфорнія вимагає, аби люди, за деякими винятками, носили маски в громадських місцях. На платформі GoFundMe навіть почали збір коштів, аби відзначити роботу 24-річного хлопця чайовими на знак підтримки. Станом на ранок суботи там вже назбиралося 50 тисяч доларів.

Як розповів бариста та танцівник-початківець про інцидент у відео згодом, він збирався показати їй розпорядження, за яким вимагається носіння масок, але жінка відмовилася слухати і пішла геть, обізвавши людей «вівцями». Згодом вона повернулася, аби уточнити ім'я хлопця. Подякувавши за чайові у відео, він додав «Я хочу нагадати всім, щоб ви були добрі і любили один одного».

Читайте також: Шотландські дослідники дізналися, наскільки ефективними є маски, виготовлені власноруч

Як зазначається, вимога носити маски набрала чинності в штаті 18 червня. Від цього звільнені лише діти у віці до двох років і ті, у кого є певні медичні протипоказання.

В інтерв'ю одному з каналів Ембер Лінн Жиль, до всього іншого ще й противниця вакцинації, заявила, що її «дискримінували». Вона натякнула, що має протипоказання до носіння масок, але відмовилася повідомити які.

Нагадаємо, в американському місті Г'юстон постійна відвідувачка італійського ресторану залишила «на чай» тисячу доларів. Так вона підтримала заклад у час карантину.

Схожі новини