Передплата 2024 «Добра кухня»

Газ продаватимуть за копійки! Експерти спрогнозували ціни на блакитне паливо

  • 27.06.2020, 19:15
  • 20.1K

Ціни на природний газ у 2020 році можуть упасти до нуля, якщо сховища в Європі будуть заповнені

Про це йдеться в матеріалі Profinance. Європейські сховища газу вже заповнені на 78%, і аналітики попереджають про те, що їхнє повне заповнення може відправити ціни на газ до нуля або навіть нижче, як це сталося з травневими ф'ючерсами на нафту WTI.

Блакитне паливо різко подешевшало у всіх куточках світу в першому півріччі, це обумовлено коронавірусним падіння попиту, яке наклалося на зростання пропозиції. Ці події сильно ускладнили життя таким американським виробникам скрапленого природного газу (СПГ), як Tellurian і NextDecade.

Читайте також: Не маєш лічильника? Плати за газ утричі більше!

Гарна новина полягає в тому, що через кілька місяців у Північній півкулі почнеться зима, яка збільшить потребу в паливі для обігрівання будинків. За прогнозами, світові виробники газу від США до Малайзії продовжать скорочувати видобуток, чекаючи стабілізації ринку. Однак Катар заявив, що продовжить постачати СПГ навіть в умовах низьких цін.

Нагадаємо, світові ціни на газ упали на 15−25%, до того ж ціна для населення може залишитися на колишньому рівні. Зниження вартості блакитного палива компенсує подорожчання долара.

Схожі новини