Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Наше право - жити без болю!": під Офісом президента вимагають легалізувати канабіс

  • 27.06.2020, 15:55
  • 1 071

Ініціатива "Конопляний Марш Свободи" разом із декількома пацієнтськими, ветеранськими та молодіжними спільнотами та політсилами організували у Києві, біля Офісу президента України, акцію "Наше право — жити без болю!" у суботу, 27 червня

Про це повідомляють кореспонденти hromadske та Громадське радіо.

Співорганізаторами акції стали Українська спільнота людей з розсіяним склерозом, Всеукраїнське об'єднання людей із наркозалежністю, спільноти «Афіна. Жінки проти раку», «Ветерани за медичний канабіс», організації «Міські Ініціативи та Суспільні Трансформації», «Українські Студенти за Свободу», клуб Otel', партії «Демократична Сокира» та «Партія Зелених».

Засновниця організації «Афіна. Жінки проти раку» розповіла, що за кордоном онкохворі пацієнти можуть купувати або готувати масло з конопель. Воно знімає безсоння. В Україні цей препарат не легалізовано.

Читайте також: «Курив, коли писав докторську», — Милованов розповів про досвід вживання канабісу

Учасники мітингу закликають президента, уряд і парламент вжити заходів для якомога швидшого надання важкохворим пацієнтам доступу до препаратів на основі медичного канабісу. Також вони вимагають звіту щодо провалу запровадження Стратегії державної політики щодо наркотиків, а саме: її складової, яка передбачає наукові дослідження канабіноїдів.

Загалом присутні близько сотні людей. На місці працює поліція діалогу. Через епідемію коронавірусу організатори відмовилися від планів проведення маршу, залишатимуться біля Офісу президента.

Музичний супровід акції забезпечив клуб Otel' — на акції виступають музиканти та діджеї Tofudj, Nastua Vogan, Spekulant (Kostya Lobanov, Alex Savage) dj Borys.

Схожі новини