Передплата 2024 ВЗ

В Україні хочуть посилити карантинні заходи: чи зупинять громадський транспорт

  • 27.06.2020, 11:15
  • 867

У 13 областях України можуть посилити карантинні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

«В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях — збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені по 13 областях нашої країни — це і західні області, і місто Київ. Тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які будуть приймати рішення щодо посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону», — сказав Степанов.

За його словами, найбільше випадків зараження коронавірусом за добу зафіксовано у Львівській, Рівненській, Закарпатській областях та у Києві.

Також у деяких регіонах можуть знову заборонити перевезення у громадському транспорті.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зауважив, що все залежатиме від завантаженості місць в лікарнях, темпів приросту хворих та інших показників.

Читайте також: Карантин не для багатих: попри заборони, аеропорти обслуговують літаки олігархів

За його словами, не виключено, що в окремих містах чи областях доведеться за рішенням місцевих комісій повернутися до закриття транспорту, оскільки зараз кількість хворих зростає.

Схожі новини