Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медіа у Херсоні оригінально "помстилися" Зеленському за те, що їх не пустили до нього на зустріч

Низка Херсонських видань влаштували флешмоб через те, що їх не акредитували на приїзд президента Володимира Зеленського до регіону.

Декілька журналістів у соцмережах зазначили, що Херсонська облдержадміністрація не публікувала анонсу про візит Зеленського, а на прохання акредитувати відповідали, що ще точно не ясно, чи приїде до регіону президент.

Таким чином медійники вирішили бойкотувати новини про нього, публікуючи пусті новини, чорні квадрати або пробіли замість слів.

Так, «Південна інформаційна компанія» опублікувала інформацію, що президента ознайомили з реконструкцією Міжнародного аеропорту Херсон. Проте всередині новини замість прямої мови Зеленського журналісти залишили пусте місце.

За відсутності фото з главою держави картинку намалювали у Paint.

Те ж саме зробило інше видання — «Мост», яке заснувала Катерина Гандзюк. У новині журналісти пропустили багато слів, а прізвище президента написали як «Зел****ий».

Херсонське видання Nova Media опублікувало декілька пустих новин.

«Кавун.City» опублікувало новину про «ексклюзивний коментар Зеленського виданню», зобразивши білий квадрат.

Натомість у Херсонській обласній державній адміністрації не знайшли нічого оригінальнішого, ніж заявити, що обмежили коло журналістів, яких долучили до висвітлення візиту президента в регіон, через карантин.

«Сьогодні відбулась чудова та значуща прес-подія для Херсонської області за участю президента України та представників уряду…

Однак у зв’язку зі збільшенням числа випадків захворювання на COVID-19 та щоденну фіксацію антирекордів інфікувань кількість присутніх представників ЗМІ на заході була обмежена.

Ми були вимушені сфокусуватись на медіаканалах, які мають більше поширення та охоплюють більшу аудиторію. Було зроблено акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка має бути фахово висвітлена із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики".

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…