Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибух на Позняках: озвучили основну версію слідства

  • 26.06.2020, 10:15
  • 911

Основною версією щодо причин вибуху в житловій багатоповерхівці на Позняках у Києві слідство вважає порушення технології повірки лічильників співробітниками компанії "Київміськгаз"

Про це заявив у ефірі програми «Право на владу» заступник голови МВС Антон Геращенко.

«Основна версія за якою працює прокуратура разом з поліцією — це перевірка дотримання технологій повірки лічильників співробітниками компанії „Київміськгаз“. Дійсно, до цього страшного вибуху, який призвів до 5 жертв, були повірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки. Як повідомляли свідки, був запах газу», — сказав Геращенко.

За словами заступника голови МВС, якщо версія підтвердиться, можуть з'явитися судові позови щодо компенсації всіх витрат, які понесли жителі цього будинку та держава.

Водночас Геращенко зазначив, що наразі у цій справі жодній особі не пред'явлено підозри.

Читайте також: В мережі опублікували шокуюче відео, зроблене мешканцем відразу після вибуху будинку в Києві

Нагадаємо, вибух на 6-му поверсі 9-поверхового житлового будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в Дарницькому районі міста Києва стався у неділю, 21 червня 2020 року, о 10:00. Спочатку було відомо про 2 загиблі особи. Евакуйованих відселяють в інтернат на Харківському шосе, 121.

Нацполіція проводить обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговувала цей будинок.

45 мешканців будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в Дарницькому районі Києва, де стався вибух, тимчасово переселили до одного з інтернатів столиці.

Основною версією вибуху в будинку на Позняках у столиці поліція називає вибух газової суміші.

Станом на ранок 23 червня рятувальники виявили тіла 5 загиблих унаслідок вибуху людей.

12 постраждалим родинам вручили ключі від нового житла.

Схожі новини