Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові за кермом автомобіля затримали п'яного експрокурора

  • 25.06.2020, 16:10
  • 1 485

У салоні авто перебували ще два нетверезі пасажири, зокрема, екс-поліцейський

Пізно увечері середи, 24 червня, у мікрорайоні Рясне у Львові затримали за нетверезе водіння 35-річного колишнього прокурора, а тепер приватного адвоката. За даними очевидців, він розпивав алкоголь прямо в салоні автомобіля з двома пасажирами, один з яких — колишній керівник Новороздільського відділення поліції Руслан Шнайдрук. За попередньою інформацією, інший пасажир — теж має відношення до правоохоронних органів, однак його прізвище наразі невідоме.

Як повідомили ZAXID.NET в патрульній поліції Львівщини, близько 22:00 до патрульних надійшов виклик від аноніма про те, що на вул. Томашівській, б9 у мікрорайоні Рясне водій автомобіля Subaru Forester перебуває у нетверезому стані та розпиває алкоголь з пасажиром і, можливо, поїдуть на авто далі.

Незадовго патрульні зупинили цей автомобіль недалеко на вул. Томашівській, б1. За кермом був 35-річний мешканець села Муроване Пустомитівського району. Він був непристебнутий паском безпеки. Під час спілкування із ним патрульні помітили ознаки алкогольного сп’яніння — запах з рота, виражене тремтіння пальців рук. Загалом, зауважили патрульні, він поводився дивно і невідповідно до ситуації. Від перевірки на стан алкогольного сп’яніння колишній прокурор відмовився.

У результаті на нього поліцейські винесли постанову за ч.5ст.121 КУпАП за непристебнутий пасок та склали протокол за ч.1 ст. 130 за керування транспортним засобом в стані сп'яніння.

Поліцейські не розголошують прізвище затриманого нетверезого водія. За даними джерел ZAXID.NET у правоохоронних органах, за кермом Subaru Forester перебував колишній прокурор прокуратури Львівщини, а нині приватний адвокат Степан Гельо. За даними YouControl, Степан Гельо є співзасновником львівської юридичної компанії «ГЕЛОЗ».

Сам Степан Гельо у коментарі ZAXID.NET підтвердив, що цієї ночі на нього патрульні склали протокол за нетверезе водіння. Водночас він запевнив, що насправді не був нетверезим за кермом і взагалі не вживає алкоголю протягом трьох років. Натомість, з його слів, у салоні його авто перебували два нетверезі пасажири, його знайомі. При цьому він заперечив, що його пасажири мають відношення до правоохоронних органів.

«Запах алкоголю з машини дійно був, оскільки двоє пасажирів перебували у стані алкогольного сп’яніння», — пояснив Степан Гельо.

Він також заявив, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння на «Драгері», а лише попросив показати йому сертифікат на цей пристрій, після чого патрульні і зафіксували його відмову.

Автомобіль Subaru Forester, за кермом якого був Степан Гельо, зареєстрований на 58-річну львів'янку Ларису Швейгер.

За даними видання «Діло», разом із екс-прокурором у салоні авто розпивав алкоголь 44-річний колишній поліцейський Руслан Шнайдрук, який донедавна очолював Новороздільське відділення поліції Пустомитівського відділу поліції Львівщини. Відповідно до декларації на сайті НАЗК, він був звільнений з цієї посади у травні 2020 року.

Схожі новини