Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні можуть значно підняти штрафи за перевищення швидкості: названо суму

  • 25.06.2020, 13:34
  • 841

В Україні можуть значно підняти штрафи за перевищення швидкості.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю РБК-Україна. Він відповів на запитання про те, чи можуть повідомлення поліції про антирекорди швидкості спровокувати деяких людей на нові перевищення.

«Якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год — 510 гривень. Ми підготували законопроєкт, щоб цифра була значно більшою — 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/год», — підкреслив Геращенко.

За словами чиновника, він прихильник того, щоб в Україні запровадили такі правила, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється за допомогою відсотку від доходу.

Читайте також: Українцям доведеться платити податок за машину: пояснення

«У нас деякі глави держкомпаній, наприклад, отримують по 10 мільйонів гривень. Якщо штраф буде у 2% від доходу — це вже 200 тисяч гривень за перевищення швидкості. І тоді це буде серйозно, і не буде хотітися порушувати. Це ідеальний варіант, і ми до нього поступово прийдемо», — додав він.

«А такі гонщики, про яких ви говорите, у нас виділяються в окрему категорію, і щодо них у нас поліція працює окремо. Ми з такими людьми також проводимо роз'яснювальну роботу: якщо ви так порушуєте, ви можете сісти у в'язницю. Штрафи, звичайно, не відповідають проблематиці. Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу», — заявив Геращенко.

Схожі новини