Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Ви подивіться, що в області робиться", - Садовий відповів на претензії Козицького

  • 25.06.2020, 12:12
  • 1 264

Як повідомили 25 червня у прес-службі ЛМР, у Львові ввели низку послаблень у карантинних обмеженнях, зокрема — щодо роботи спортивних та фітнес-залів і кафе та ресторанів у приміщеннях.

Про це йдеться на Гал.інфо.

Проте, очільник Львівської облдержадміністрації Максим Козицький наголошує на тому, що рішення щодо послаблення карантинних обмежень не відповідає Постанові Кабміну № 392 та рішенню обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зокрема, учора, 24 червня, на своїй сторінці у Facebook він написав, що саме показники захворюваності Львова тримають в заручниках всю область і саме через місто Львів обласна комісія ТЕБ та НС не може зняти карантинних обмежень для всієї Львівщини.

Читайте також: Максим Козицький порадив владі міста Львова почитати Кримінальний кодекс

«Більше того, хто візьме відповідальність на себе після того, як кількість захворювань різко піде вгору після карантинних послаблень у самому Львові? Знову всі каміння полетять у сторону Львівської ОДА? Львівський міський голова готовий особисто взяти на себе відповідальність, якщо кількість хворих збільшиться?», — закидає місцевій владі Львова Козицький.

Натомість, сьогодні, 25 червня, в ефірі радіо «Люкс FM» мер Андрій Садовий пояснив, чому міська комісія пішла на такі дії, попри невтішну статистику з COVID-19 в області, а також розповів, куди звертатись за будь-яких порушень карантину в транспорті чи закладах.

ʺТреба розуміти, що нам із цим жити, адже Львівська область знаходиться на кордоні. Літаки вже літають, поїзди їздять, маршрутки з області курсують. Куди ми сховаємось? Треба просто берегти себе та рідних і бути максимально уважнимʺ, — зазначив мер Львова.

За його словами, є рішення обласної комісії, яке дозволяє людям збиратися групами до 10 людей. Відтак, рішення щодо відновлення роботи спортивних закладів та кафе в місті з таким же кількісним обмеженням є виправданим.

ʺВласники спортивних клубів питають: «А якщо до нас зайдуть 10 людей, то вони мають право займатися?» І що я маю їм сказати? Чому, скажімо, в супермаркеті можна, в Епіцентрі можна, а в спортзалі — не можна? Це маячня. Має бути здоровий глузд. Не можна ділити спортивні заклади на елітні, де люди і так ходили за зачиненими дверима, і такі, які чемно чекали. Тому зараз, я думаю, ми збалансували ситуацію. Те ж стосується, якщо хтось зайшов у кафе і сів за столик. Це буде контрольовано. Ви подивіться, що в області робиться: поїздьте в Оброшино, ресторанні комплекси біля Львова. Там весілля, забави, гулянки! Хтось це контролює? Та ми у Львові хоч порядок тримаємоʺ, — зазначив мер.

Він також звернувся до львів'ян із проханням повідомляти про будь-які випадки порушення карантинних обмежень, зокрема — відсутність маски в пасажирів транспорту.

ʺЯкщо ви бачите, що хтось заходить у транспорт без маски, то зробіть йому зауваження. Водій не має права їхати, якщо людина є без маски. Телефонувати треба в поліцію, на «гарячу» лінію. Можна водію зробити зауваження. Ми повинні бути свідомі й слідкувати за порядкомʺ, — додав міський голова.

Схожі новини