Передплата 2024 ВЗ

Фонд енергоефективності та Кредобанк оголосили про початок фінансового партнерства в рамках Програми «Енергодім»

  • 25.06.2020, 11:47
  • 856

Кредобанк став другим банком-партнером Фонду енергоефективності у реалізації масштабних проектів з комплексної модернізації житла українців.

24 червня відповідну угоду підписали Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка ДУ «Фонд енергоефективності» та Єжи Яцек Шугаєв, голова правління АТ «Кредобанк». Церемонія відбулася в онлайн-форматі за участі міжнародних партнерів Фонду енергоефективності.

«Створювати партнерські відносини державних установ та відповідальних банківських структур є хорошою практикою. Вже друга угода з банком-партнером підписана, тепер учасники Програми «Енергодім» Фонду енергоефективності зможуть обирати з яким банком співпрацювати та де отримувати гранти чи подавати заявки«заявляє Василь Лозинський, заступник Міністра Міністерства розвитку громад та територій.

Банк-партнер Фонду енергоефективності виконує функцію «єдиного вікна» для спілкування з бенефіціарами (ОСББ), що беруть участь в програмі підтримки енергоефективності багатоквартирних будинків «Енергодім».

«Енергоефективність є одним з найважливіших напрямів співпраці між Європейським Союзом та Україною. Ми направили понад 100 мільйонів євро на гранти та технічну допомогу Фонду через Програму підтримки енергоефективності в Україні (EE4U). Це одна з найбільших існуючих програм у країні та одна з найбільших програм ЄС у галузі енергоефективності у всьому світі», підкреслює Штефан Шленінг, керівник відділу співробітництва Представництва Є С в Україні.

За словами пана Шленінга, енергоефективність і, зокрема, Фонд відіграватимуть важливу роль у стабілізації економіки України після нинішньої кризи, оскільки Фонд створює нові робочі місця та розвиває новий ринок в Україні. ЄС очікує швидкого зростання кількості заявок до Фонду Е Е: «Але головне, що ми очікуємо, що ці проекти перетворяться на відчутні результати для покращення умов життя українців, скорочення споживання енергії та викидів CO2».

«Кредобанк є банком з іноземним капіталом, материнський банк якого вже має досвід впровадження подібної програми співпраці у Польщі, і ця ініціатива мала позитивні результати для всіх зацікавлених сторін. А ще — цей банк одним із перших комерційних банків, почав працювати з ОСББ, адже вбачає значний потенціал у цьому сегменті ринку. Тому, зараз Фонд енергоефективності впевнено залучає до співпраці саме Кредобанк. Ми переконані, що розвиток партнерських відносин між установами сприятиме якісній реалізації Програми «Енергодім» « — коментує Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності.

В Україні близько 200 тисяч багатоповерхових будинків, більше 30 тисяч з них мають ОСББ та є потенційними бенефіціарами Фонду енергоефективності.

Схожі новини