Передплата 2024 «Добрий господар»

ДБР повідомило про підозру Януковичу у державній зраді на користь Росії

  • 24.06.2020, 19:13
  • 778

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу і двом колишнім міністрам оборони у державній зраді на користь Росії.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у Facebook

«Повідомили про підозру колишньому Президенту України Януковичу В. Ф., двом колишнім Міністрам оборони України Саламатіну Д. А. та Лебедєву П. В. Вони підозрюються у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 ККУ)».

Слідство заявляє, що Янукович разом з Саламатіним та Лебедєвим з 2012 по 2014 рік вчинили державну зраду — «а саме дії, спрямовані на підрив суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, підриву її обороноздатності, наданні Російській Федерації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України».

В ДБР вказуються, що підозрювані цілеспрямовано знижували обороноздатність України за допомогою так званого реформування Збройних сил, яке полягало у скороченні чисельності, розформуванні (переформуванні) окремих військових з’єднань, військових частин та підрозділів, зміни їх місця дислокації.

Такі дії вчинялися зокрема на території Автономної республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострову.

Схожі новини