Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Готуйте човен – якщо хочете до Трускавця!

Проливні дощі, які, розпочавшись у першій декаді червня, дотепер не припиняються, щораз частіше заливають Трускавець. Цього тижня не впізнати було центральну частину курорту. У маленьке «море» перетворилась розташована на вул. Т. Шевченка головна пішохідна зона, де так полюбляють шпацерувати відпочивальники.

Спричинений повенем «гольфстрим» на деякий час паралізував будь-які пересування на вулиці. Навіть водії у такий час не ризикують за кермо сісти, автомобільний рух призупиняється. Водою, як видно з розміщеної у Фейсбуці світлини підприємця Олександри Олійник, затопило клумби з декоративними деревами та кущами.

Натерпілись власники будівель готельного призначення та торговельних закладів. Кожен рятувався, як міг. Від намулу довелось очищати підвальні приміщення, в яких вода піднялась до 15−20 сантиметрів.

«Віддуватись» перед підприємцями за наслідки злив довелось заступнику міського голови з комунальних питань Олексію Балицькому. Посадовець сьогоднішні водяні випробування, які випали на долю тих, хто проживає в низинній частинs міста, спробував пояснити виключно примхами та масштабами стихії, яка, на його переконання, за своїми масштабами переважає наслідки повені 2008 року.

Воно-то так, але й не так. Обурені підприємці нагадали посадовцю про старий каналізаційний колектор та забудову центральної частини міста призначених для продажу багатоповерхівок. Що буде з вулицею Т. Шевченка, коли два висотні будинки, які зводяться в безпосередній близькості, заселять людьми? Окремого каналізаційного колектора ніхто ж не будує. Це означає, що проблема залишається. Затоплювати центральну частину й надалі буде. Тим, хто у ці дні збирається на «води» до Трускавця, про особистий човен слід подбати?

Схожі новини