Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд затвердив формулу повернення коштів за скасоване пробне ЗНО

  • 23.06.2020, 21:15
  • 1 073

Уряд запланував проведення виплат учасникам пробного ЗНО у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення "Приватбанку"

Про це повідомив заступник фінансів Роман Єрмоличев у коментарі УП.

«З метою вчасного та повноцінного повернення коштів тим, хто їх сплатив, Мінфін спільно з МОН напрацював найбільш спрощену процедуру повернення коштів через „Приватбанк“, що має розгалужену мережу відділень та знаходиться найближче до місця проживання учасників пробного ЗНО».

Читайте також: «Це удар нижче поясу для всіх»: чому уряд в останній момент відмінив пробне ЗНО?

Головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України, що має укласти відповідний договір із «ПриватБанком».

Єрмоличев пояснив механізм повернення коштів:

  • Український центр оцінювання якості освіти України до 30 червня формує та передає базу даних МОН. До бази внесено інформацію, зокрема про унікальний номер учасника пробного ЗНО, що складається з 10 цифр. Це дозволяє правильно ідентифікувати особу. Також у базі наявні інша важлива інформація (ПІБ учасників; контактні номери телефонів; зазначені суми, що підлягають поверненню).
  • МОН до 1 липня 2020 року передає цю базу «Приватбанку».
  • Якщо учасник пробного ЗНО є клієнтом «Приватбанку», банківська установа перевірить надану МОН базу й автоматично перерахує необхідну суму коштів на цей рахунок.
  • Якщо в учасника пробного ЗНО немає рахунку у «Приватбанку», то на номер телефону надійде смс-повідомлення з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки необхідно прийти у відділення та предʼявити документ, що підтверджує особу.
  • Важливо: звернутися до відділення для отримання картки необхідно не пізніше 1 грудня 2020 р.

Нагадаємо, для участі у пробному ЗНО у 2020 році зареєструвались близько 219 тисяч здобувачів освіти. Загальна кількість пробних тестувань ЗНО мала становити більше 362 тисячі (тобто окремі учні зареєструвались для проходження пробного ЗНО з декількох предметів).

Всього з держбюджету планується повернути учасникам пробного ЗНО 52 млн 450 тис гривень.

Схожі новини