Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибух столичної багатоповерхівки: зринула версія про недбалість "Київгазу"

  • 23.06.2020, 11:55
  • 1 452

Причиною вибуху в житловому будинку на Позняках в Києві, внаслідок якого загинули вже п'ятеро людей, могла стати недбалість співробітників компанії "Київгаз"

У компанії «Київгаз» підтвердили, що напередодні вибуху в багатоповерхівці на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, проводили перевірку лічильників, пише УНІАН. За словами представниці газової компанії Олени Мічуріної, стан газових мереж у будинку був задовільним.

«Повідомлення (про вибух) ми отримали о 10:00, і відразу виїхала газова служба, тому що будинок газифікований. Причини зараз з'ясувати неможливо, оскільки туди нікого не пускають, рятувальники зараз розбирають дуже акуратно стіни, тому що є загроза подальшого руйнування», — розповіли в компанії «Київгаз».

Мічуріна зазначила, що перевірка здійснюється раз на вісім років: лічильники знімаються для того, щоб перевірити наскільки вони справні, на їхнє місце ставиться заглушка, далі відбувається перевірка на витік газу.

На питання, чи скаржилися люди на запах газу після перевірки лічильників, у «Київгазі» відповіли, що дані буде уточнено пізніше. Водночас відразу після вибуху мешканці будинку писали в соціальних мережах, що напередодні в них проводили заміну лічильників, після чого вони поскаржилися в компанію на запах газу.

Читайте також: Вибух на Позняках: напівзруйновану багатоповерхівку вирішили знести

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва вранці 21 червня трапився вибух у будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. У результаті було пошкоджено перекриття між 4−7 поверхами, зруйновано щонайменше шість квартир.

Схожі новини