Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський розповів про переговори з Путіним та довіру до нього

  • 22.06.2020, 19:15
  • 1 165

Володимир Зеленський подякував президенту Канади Джастіну Трюдо за протистояння намаганням Трампа повернути Росію до Великої Сімки та розповів про переговори з Путіним

Про це президент Володимир Зеленський в Skype-інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail в суботу, 20 червня, у Києві.

Зеленський зазначив, що у нього не було часу вибирати вірити або не вірити президенту Р Ф Володимиру Путіну. Він сказав, що переговори з російським лідером є дуже заплутаною і складною роботою.

«У мене немає часу вибирати, чи довіряти Володимиру Путіну чи не довіряти йому», — сказав Зеленський. «Може бути, [обмін полоненими] не є такою великою перемогою, але такі маленькі перемоги роблять можливою велику перемогу — і для нас велика перемога — це повернення всіх наших викрадених земель. У це я сильно вірю, і це те, на що я маю час».

Він зазначив, що президент США Дональд Трамп, господар наступної зустрічі G7 у вересні, сказав минулого місяця, що він запросить Росію, а також Індію, Південну Корею та Австралію для обговорення теперішньої поведінки Китаю на світовій арені. Це було б вперше, коли Путіна запросили до участі в засіданні «Великої Сімки» з моменту анексії Криму.

Хоча запрошення інших країн взяти участь у вересневій зустрічі є прерогативою пана Трампа як господаря, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявили, що Росії не буде дозволено приєднатися до групи G7, поки Україна не поверне свою землю.

«Джастін Трюдо першого червня заявив, що Росія не може стати членом „Великої сімки“ до повного відновлення територіальної цілісності України, і ми вдячні за цю підтримку», — сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Зеленський у Мюнхені озвучив тезу, яку багато років повторює Путін, — експерт

Але, хоча він неодноразово хвалив Канаду та пана Трюдо за підтримку України, Зеленський двічі відмовлявся відповідати, чи підтримує Україна намагання Канади зайняти місце в Радбезі ООН.

«Україна завжди підтримуватиме Канаду. Щодо голосування та виборчого процесу в ООН, я не можу нічого сказати, оскільки це конфіденційна інформація», — відзначив Зеленський.

«Я знаю, що Канада дуже хотіла бути обраною і нарешті стати членом Ради Безпеки ООН. Що ж, цього разу не сталося, але те, що важливо для Канади, важливо і для України, адже успіх Канади — це успіх України», — додав президент України.

Схожі новини