Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обмовився? Московський патріарх привітав росіян із початком війни

  • 22.06.2020, 18:55
  • 1 185

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило "сердечно привітав" з "урочистим днем" початку Другої світової війни

Про це повідомляє «Настоящее время» з посиланням на виступ Кирила перед головним храмом Збройних сил Росії в Кубинці 22 червня.

«Нехай Господь схилить милість свою над вітчизною нашою, народом і збройними силами. Зі знаменним, скорботним, але одночасно урочистим днем ​​всіх вас сердечно вітаю».

На заході також були присутні президент Росії Володимир Путін і міністр оборони країни Сергій Шойгу.

Головний храм Збройних сил Росії патріарх Кирил освятив 14 червня. Він заявив, що особисто буде його настоятелем. Після освячення в храмі пройшла перша літургія.

Читайте також: Московська церква радить російським жінкам шукати собі чоловіків у Африці

Нагадаємо, спершу повідомлялося, що у головному храмі Збройних сил Росії з'явилися зображення серпа і молота на вітражах.

Також зазначалось, що в оформленні комплексу головного храму Збройних сил Росії в підмосковній Кубинці будуть використані фотографії батька президента Р Ф Володимира Путіна і діда президента України Володимира Зеленського разом з ним самим.

Згодом з'ясувалося, що головному храмі Збройних сил Росії створили мозаїчні зображення президента Р Ф Володимира Путіна, міністра оборони Р Ф Сергія Шойгу і глави СРСР Йосипа Сталіна.

Але пізніше зображення Сталіна і Путіна прибрали з мозаїк у головному храмі Міноборони Р Ф в парку «Патріот» в підмосковній Кубинці.

Схожі новини