Передплата 2024 «Добра кухня»

Подорожі під час пандемії: МЗС розробило інтерактивну мапу для мандрівників

  • 22.06.2020, 16:15
  • 1 202

МЗС презентував мапу про "посткоронавірусні" правила подорожей для українців до інших країн

Про це розповів на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Міністерство закордонних справ України підготувало онлайн-мапу, яка має допомогти українцям розібратися з вимогами та правилами в'їзду на територію інших країн після «коронакризи». На порталі зібрана актуальна інформація про візи, дозволи та обмеження в’їзду для громадян України в умовах пандемії COVID-19. Інструмент розміщений за адресою tripadvisor.mfa.gov.ua.

Читайте також: У МЗС повідомили, що Греція готова приймати українців з 1 липня

«Це цифрова відповідь на „коронавірусний“ виклик. Ми будемо підтримувати її доти, доки у світі залишаються обмеження, пов'язані з пандемією, та оновлювати цю мапу», — зазначив Дмитро Кулеба.

Інформація щодо дозволу на в’їзд візуалізована на мапі світу різними кольорами: помаранчевим зображені країни, куди в’їзд громадянам України заборонений, жовтим — куди в’їзд можливий за наявності посвідки на проживання, зелений — якщо обмежень на в’їзд немає.

Окремим розділом розміщена інформація про режим транзитного проїзду через територію різних країн — також з кольоровою візуалізацією.

Для того, щоб переглянути інформацію про потрібну країну, потрібно клікнути на неї на мапі. Інформацію щодо правил у кожній країні регулярно оновлюватимуть відповідні посольства України. Зараз мапа працює у тестовому режимі.

МЗС також рекомендує українцям, які планують подорожі, реєструватися у системі «ДРУГ"(проєкт Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон). Це допоможе дипломатичним представництвам України ефективніше допомогти мандрівникам у разі надзвичайної ситуації в країнах, де вони подорожують.

Схожі новини