Передплата 2024 ВЗ

На 25-70% більше: Зеленський пообіцяв медикам підвищення зарплат

  • 21.06.2020, 17:12
  • 972

Починаючи з 1 вересня 2020 року, українським медичним працівникам буде підвищено заробітну плату на 25%, 50% та 70%, що залежатиме від їхньої категорії

Про це йдеться у зверненні президента Володимира Зеленського з нагоди Дня медика, яке 21 червня 2020 року розміщено на офіційному сайті глави держави, передає Еспресо.TV.

«Крім 6,5 млрд грн для будівництва по всій країні приймальних відділень, ми додатково збільшуємо витрати на медицину майже на 8 млрд. А отже — всі медичні заклади, які через стару реформу опинилися на межі закриття, будуть дофінансовані та збережені. 1,2 млрд грн буде спрямовано на екстрену медичну допомогу. А з 1 вересня всім медичним працівникам буде підвищено заробітну плату на 25%, 50% та 70% залежно від їхньої категорії», — пообіцяв президент.

Також він наголосив, що не допустить закриття лікарень.

«Це — тільки перші кроки і той мінімум, який сьогодні ми можемо зробити, аби хоч трішки віддячити за вашу працю. Як і обіцяв, я не допущу закриття лікарень. Не допущу того, щоб лікарі втрачали роботу та шукали кращої долі за кордоном. Я був, є і завжди буду в хорошому сенсі слова лобістом інтересів кожного українського медика. І зроблю все, щоб ви отримували захист, повагу та гідну оплату за свою роботу. Щоб, рятуючи життя українців, ви не думали про власне виживання», — наголосив Зеленський.

Схожі новини