Передплата 2024 «Добра кухня»

Шмигаль оголосив про початок другої хвилі COVID-19

  • 19.06.2020, 19:15
  • 1 366

Нехтування громадянами карантинними обмеженнями призвело до нового антирекорду захворюваності на коронавірус в Україні та до початку його нової хвилі

Про це під час позачергового засідання уряду 19 червня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Аби ситуація не вийшла з-під контролю, він закликав людей не забувати про масковий режим, соціальне дистанціювання та дезінфекцію, повідомляє OBOZREVATEL.

«Сьогодні в Україні, на жаль, черговий антирекорд захворюваності на коронавірус. Дуже велика кількість людей перестала дотримуватися карантинних правил, вирішили, що коронавірус зник, шансів захворіти немає. І ми отримали результат. Сьогодні майже тисяча хворих, підтверджених ПЛР-тестуванням», — звернувся Шмигаль до народу.

«Це надзвичайно тривожний сигнал для всіх нас. У нас вже дві області, де заповненість лікарень складає більше 50%. Головна лікарка Олександрівської лікарні у Києві заявила про збільшення кількості хворих у реанімації. Ми фактично сьогодні отримуємо початок чергової, першої чи другої, як хочете це називайте, хвилі захворюваності на коронавірус», — наголосив очільник уряду.

Нагадаємо, станом на 19 червня в Україні офіційно підтверджено 34 984 випадки коронавірусної інфекції. Із них 921 було виявлено за минулу добу, що стало новим антирекордом із добового приросту.

Читайте також: «Коронавірус дуже змінився, пневмонія може розвинутися за лічені дні», — Ігор Берник

Від COVID-19 у країні померли вже 985 людей (+19 за добу), а 16 033 пацієнти (+504) повністю побороли хворобу.

У Львівській області карантин продовжили до 22 червня у зв’язку з високими показниками захворюваності на коронавірус.

Водночас у Житомирській області комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 19 червня збереться на засідання, щоб посилити в області карантинні заходи через збільшення кількості хворих на COVID-19.

Схожі новини