Передплата 2024 ВЗ

"Неконструктивна антипатія": Арахамія вважає ексрегіонала гідним кандидатом на посаду міністра освіти

  • 19.06.2020, 18:15
  • 891

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що підтримує кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду очільника МОН

Про це він заявив в коментарі журналісту, передає Еспресо.TV.

«Є люди, які проти, але вони не можуть сказати, чому вони проти. Мені не подобається, що це виглядає, як неконструктивна антипатія. Так не може казати народний депутат: подобається, не подобається. Він повинен оцінювати за кількістю критеріїв щодо відповідності кандидата на посаду. Я підтримую його», — сказав Арахамія.

Голова фракції «Слуга народу» зазначив, що оцінює Шкарлета за результатами попередньої роботи.

«По-перше, його ВНЗ в Чернігові один із найкращих. Я думаю топ-1 в його регіоні. По-друге, він вже був депутатом обласної ради. Тобто в нього є політичний досвід. Це дуже важливо для міністра, бо міністр це політична посада насамперед. По-третє, його одноголосно підтримали всі ректори, коли збирались у президента. Комітет це не ректори», — повідомив Арахамія.

Він зазначив, що Комітет підтримав позавчора Шкарлета. Але потім змінив рішення.

«Всі, крім голови Комітету, його підтримали. Потім на Комітеті якимось чином змінилась картинка. Я думаю, що це внутрішні якісь стосунку в Комітеті. Комітет — це не № 1 в прийнятті рішення. У цьому випадку рішення ухвалює прем’єр-міністр. Бо це людина, яка буде працювати в його команді. Якщо він сьогодні вирішить його призначити т.в.о, то йому не потрібні не Комітет, не фракція, не парламент. Якщо він вирішить, що це потрібно виносити до зали, то будемо працювати над тим, щоб збирати голоси», — наголосив Арахамія.

Читайте також: «Створимо їй великі проблеми»: Арахамія захищає Саакашвілі і погрожує Грузії

Нагадаємо, 15 червня фракція «Слуга народу» на засіданні провела співбесіду з кандидатом на посаду міністра освіти і науки, ректором Чернігівського національного технологічного університету Сергієм Шкарлетом.

18 червня комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду очільника МОН.

Схожі новини