Передплата 2024 «Добра кухня»

На реконструкцію трамвайного депо витратять 3,5 мільйона євро

ЛКП «Львівелектротранс» візьметься за реконструкцію трамвайного депо на вулиці Промисловій, 29, котре тривалий час у руїнах.

Виконавець робіт — ПП «Вір-Західбуд», у мерії підписали відповідний контракт (за право відновити депо змагалися чотири компанії). Через рік старе трамвайне депо, обіцяють у Ратуші, буде як нова копійка.

Як розповів «ВЗ» заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий, проєкт відновлення депо фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Вартість проєкту — 3,5 мільйона євро.

У депо відновлять цех-профілакторій, облаштують нову систему теплопостачання і мийний комплекс для трамваїв, доведуть до ладу очисні споруди, електроосвітлення цеху, вентиляцію тощо. Запланована реконструкція побутових та адміністративних приміщень, заміна колії та контактної мережі, підвищення енергоефективності, рівня комфорту і безпеки комплексу.

Крім основного корпусу комплексу, на території депо є невеличка стара дерев’яна будівля, яку звели за Польщі. За переказами, поляки залучили до будівництва французьких експертів. У мерії запевняють, польський корпус депо не знесуть, а теж добротно відновлять. «Депо не експлуатується з 2013 року, — нагадав Андрій Білий. — Через рік працюватиме. Це вже втретє обирають компанію, яка збирається ремонтувати депо. Ніхто не доводив справу до кінця… Цього разу у тендері перемогла українська компанія, яка має досвід добротної реконструкції».

Фото авторки

Схожі новини