Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Влада збирається підвищити штрафи за комунальні борги: новий законопроєкт

  • 18.06.2020, 14:35
  • 872

Боржникам хочуть збільшити пеню. За три роки може набігти аж 50% від суми боргу. Відповідний проєкт закону зареєстрований у Раді. За прогнозами експертів, нові норми можуть набути чинності вже восени

Як уникнути штрафів і як цей закон можна буде використати на свою користь, повідомляє ТСН.

Українців змусять вчасно платити комуналку. Наразі борги за комунальні послуги сягають 64 мільярди гривень, повідомляє голова комітету ВРУ з питань соціальної політики Галина Третьякова. Підняти пеню планують у двадцять разів.

Читайте також: Вихід із кризи за кошт народу: тарифи на електроенергію незабаром зростуть

За кілька років киянин Володимир Бондаренко із сорокаметрової квартири заборгував за комуналку 15 тисяч гривень. Пояснює, своєчасно платити не в змозі, бо допомагає грішми дітям і літній матері, яка зареєстрована з ним, але проживає на дачі. За рік від суми боргу набігає три з половиною відсотки пені. Однак це може здатися мізером, порівняно з тим, що може чекати на українців вже від осені.

У Раді зареєстрували проєкт закону, яким планують підвищити штрафи за комунальні борги. Якщо ви рік не платитимете, то плюс 20% пені. Якщо понад два роки — 30%, а 50% - за три. «Заборгованість не можна перекладати на інших жителів», — пояснює Галина Третьякова.

Схожі новини