Передплата 2024 «Добрий господар»

Військова допомога: США надають Україні оборонне обладнання на понад 60 млн дол., включаючи ракети Javelin

  • 17.06.2020, 11:32
  • 659

Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання на понад млн, включаючи протитанкові ракети Javelin, для передачі українським партнерам.

Про це проінформувало посольство США в Україні, повідомляє «Європейська правда».

«Допомога США у сфері безпеки та співпраця з Україною під час COVID-19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin», — йдеться у повідомленні посольства на його офіційній сторінці у Facebook.

«США наполегливо стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії», — додається у повідомленні.

На початку жовтня Держдеп США погодив продаж Javelin Україні на суму $ 39 млн, контракт передбачав продаж 150 ракет та відповідного устаткування.

Javelin — головна протитанкова зброя армії і морської піхоти США. Вона дозволяє солдату або морському піхотинцю стріляти і швидко рухатися, оскільки ракета самокеровано прямує до цілі. Це друга партія американської зброї, яку отримує українська армія.

Схожі новини