Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні проведуть ревізію пільг та виплат: хто втратить допомогу

  • 15.06.2020, 17:35
  • 2 461

Міністерство соціальної політики проведе перевірку пільг і допомог і перегляне програми, де є зловживання

Про це заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна». Вона також уточнила, кому не переглядатимуть пільги.

«Ми проводимо аудит, перевіряємо, будемо впорядковувати. Але, підкреслюю, що пільги, скажімо, АТОвцям, чорнобильцям та іншим вразливим категоріям переглядати не будуть. Ми тільки хочемо впорядкувати й переглянути програми, де є зловживання. Ще не буду конкретизувати, але є певні програми, які створювалися з хорошими намірами й для позитивного ефекту, але насправді час показав, що там є маніпулювання», — пояснила Лазебна.

За словами міністерки, для влади головне, щоб допомога була адресною і щоб ця підтримка мала стимулювальну функцію.

«На сьогодні в країні 30 видів різних виплат, 75 категорій людей мають різні статуси. Тому ми б хотіли, з одного боку, посилити адресність надання допомоги, деякі допомоги уніфікувати, визначити оптимальний спосіб допомоги людині», — додала вона.

Читайте також: Українці будуть отримувати дві пенсії: коли і скільки платитимуть

Лазебна підкреслила, що важливо, щоб підтримка, особливо та, що надається за критерієм бідності, не мала демотивувального впливу, тому що людина звикає до постійних виплат із боку держави та не приділяє уваги пошуку роботи, підвищенню своєї конкурентоспроможності на ринку праці.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року стало відомо, що в Україні проведуть масштабну перевірку на законність отримання держдопомоги.

Схожі новини