Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спалах коронавірусу: у столиці Китаю повторно запровадили військовий стан

  • 15.06.2020, 14:15
  • 1 077

У двох містах Китаю - Пекіні і Баодін - ввели військовий стан через новий спалах коронавірусу

Про це повідомляє ТАСС з цим посиланням: на газету «Пенпай».

Спалах коронавірусної інфекції на найбільшому пекінському оптовому ринку «Сіньфаді» у південному районі Фентай було виявлено ​​минулого тижня. Більшість тих, що заразилися — працівники торгових точок, їхні родичі та близькі.

Адміністрація міста також була змушена тимчасово закрити кілька інших важливих комерційних об'єктів, зокрема на заході столиці, оскільки вони опинилися в зоні підвищеного ризику. У зв'язку з цим в окремих районах Пекіну введені посилені заходи контролю.

Сьогодні газета «Пенпай» з посиланням на керівну робочу групу провінції з боротьби з коронавірусом написала, що адміністрація міста Баодін в північно-східній провінції Хебей, що межує з Пекіном, запровадила в місті військовий стан для запобігання поширенню коронавірусу.

У заяві групи йдеться про необхідність «оперативно увійти в режим воєнного стану і запустити усі можливів механізми для рішучого протистояння поширенню коронавірусу».

Читайте також: Китай знав про загрозу пандемії вже у грудні: знайдено переконливі докази

«Баодін безпосередньо межує з Пекіном, між двома містами відбувається активне переміщення людей та перевезення вантажів. У зв'язку з цим нам необхідно бути максимально пильними та вжити невідкладних заходів», — цитує газета заяву робочої групи.

У місті Баодін проживають понад 11 млн осіб. Місто розташоване на північний захід від Пекіна. Згідно зі статистикою, в медичних установах столиці КНР перебувають 80 інфікованих коронавірусом. За весь час пандемії в місті було зареєстровано 673 тих, що заразилися, з них 584 одужали, 9 померли.

Схожі новини