Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні відновили міжнародне авіасполучення: куди можна полетіти

  • 15.06.2020, 08:35
  • 1 292

В Україні з 15 червня відновлюється міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви, пов’язаної з карантином, запровадженим через поширення коронавірусу

Уряд на засіданні 12 червня ухвалив рішення про відновлення роботи пунктів пропуску і пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами, повідомляє hromadske.

«Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення», — повідомив тоді міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте також: Відпустка під час пандемії: куди цього року можна вирушити на відпочинок

За його словами, пасажирів з України готові обслуговувати аеропорти п’ятьох країн.

З 15 червня літаки з України готові приймати Албанія, США (без обмежень на кордоні) та Велика Британія (з дотриманням 14-денного карантину).

З 27 червня українські літаки прийматимуть в Тунісі (з тестуванням після прибуття).

З 1 липня громадян, можливо, прийматимуть Кіпр, Чорногорія, Грузія та Греція. Вони розглянуть питання відкриття кордонів після покращення епідемічної ситуації в Україні, де в останні два дні виявляють понад 600 нових випадків COVID-19.

Схожі новини