Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справа про хабар антикорупційним органам: суд виніс вирок експосадовцю Андрію Кічі

  • 14.06.2020, 19:35
  • 1 059

Вищий антикорупційний суд призначив колишньому директору з правових питань компанії Burisma Андрію Кічі, підозрюваному у справі про хабар у 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ і САП, запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 40,3 мільйони гривень

Про це повідомляє «Українська правда».

«Клопотання детектива задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Кічі Андрія Володимировича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із дня його фактичного затримання, тобто до 10 серпня 2020 року включно.

Визначити підозрюваному Кічі Андрію Володимировичу заставу 19 тисяч 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 40 млн 358 тисяч 400 гривень".

У кеші Google можна знайти інформацію про Кічу із сайту Burisma. Там ішлося, що він розпочав професійну діяльність в групі Burisma з посади юриста в 2003 році і був призначений директором з правових питань 2007 року.

До його основних обов’язків входив юридичний супровід усіх угод M&A та діяльності Burisma Group, проведення юридичного аудиту потенційних інвестицій.

Має ступінь магістра за спеціальністю «міжнародне інвестиційне право», захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук в Національному університеті «Одеська юридична академія», має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Читайте також: НАБУ викрило спробу підкупу очільника Держрезерву: за що пропонував хабар посадовець відомства

Нагадаємо, 12 червня детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $ 6 млн.

Хабар давали за закриття справи щодо власника «Бурісми» (Burisma Holdings), ексміністра екології Миколи Злочевського. У цій справі затримали першого заступника голови ДПС у Києві Миколу Ільяшенка.

У суботу керівники САП і НАБУ заявили, що до справи про пропозицію хабаря можуть бути причетні працівники Офісу генпрокурора. В ОГПУ відповіли, що проводять службове розслідування по факту втручання до Єдиного реєстру досудових розслідувань для перевірки закриття справи ексміністра екології Миколи Злочевського.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, вимогою зловмисників було закриття провадження щодо Злочевського до 14 червня, тобто до дня його народження.

Енергетична компанія Burisma Group, президентом якої є Злочевський, заявила, що ні компанія, ні її власник не причетні до спроби підкупити керівництво антикорупційних органів України.

Схожі новини